Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe suiker klontvrij maken?

Mijn suiker is wat vochtig geworden en bevat erg veel klontjes.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Je kan het even in de blender gooien als het droog is, alle klontjes zullen verdwijnen.

Toegevoegd na 2 uur:
Je kan het ook wat pletten met een deegrol, of een fles.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Dan heb je wel poedersuiker ;-)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Maar heel even laten draaien, en poedersuiker kan je ook gebruiken.

Andere antwoorden (2)

Een vijzel werkt prima.

Als de klontjes niet al te hard zijn, kun je de suiker in een grote pot doen en dan de klontjes met een lepel platdrukken. Vervolgens sluit je de pot af (deksel erop en goed dichtdraaien) en dan heel hard schudden.

Je kunt ook enige klonterigheid accepteren. Suiker moet normaal gesproken oplossen, dus na oplossen en roeren / mengen merk je niet meer dat er ooit klontjes waren.
 
(Lees meer...)
10 jaar geleden
Je kan de suiker door een zeef doen. Wel even opletten dat de gaatjes groot genoeg zijn. En dan de klontjes wegdrukken met een vork of lepel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image