Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan ik mijn pasta ontdooien en dan weer invriezen?

Ik had laatst een pan pasta gemaakt, maar ik had niet genoeg saus. Ik kwam er pas achter toen de winkel al dicht was, dus ik heb ze in vier porties verdeeld en ingevroren. Nu vraag ik mij af of ik ze alle 4 kan ontdooien en dan saus erbij kan doen en dan weer in kan vriezen?

Er zit natuurlijk wel gehakt in enzo, dus daarom weet ik het niet!

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
7.6K
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Zomaar even nieuwsgierig: Waarom zou je in vredesnaam die vier porties willen ontdooien, er dan saus bij doen, en vervolgens weer invriezen. Je kunt toch gewoon als je weer pasta eet de juiste hoeveelheid ontdooien en voorzien van saus, om het vervolgens op te eten?
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
@Stellalala , lijkt me heel wat logischer.
Amadea
10 jaar geleden
Gewoon de saus ook in vier porties invriezen.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Deze vraag blijft wel hardnekkig terugkomen.
Het is nochtans heel simpel:
Voedingswaren die ingevroren zijn geweest mag je NIET terug invriezen zonder deze bereid te hebben.
Voedingswaren die je laat ontdooien en bereidt mag je WEL invriezen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Nee dat is geen goed idee,nooit etenswaar invriezen dat al ontdooid is.

Maar je kunt dan toch de saus er over doen als je een portie ontdooid hebt of je maakt 4 aparte bakjes met de saus erin die je dan weer wel in kunt vriezen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding