Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

mijn spaghettisaus is iets te zout, wat kan ik toevoegen zodat het minder zoutig proeft?

de vraag zegt het al zelf, wat kan ik toevoegen zodat het minder zoutig proeft?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
10.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Leg er een [of twee] geschilde aardappelen in en laat het een uurtje op laag vuur op een plaatje staan.
Het teveel aan zout trekt in de aardappel en probleem opgelost!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Een portie saus extra koken zonder zout.
Met een extra blikje tomatenpuree, tomatenblokjes of iets dergelijks, wat extra water en eventueel wat Italiaanse keukenkruiden kom je al een aardig eind naar tweemaal het volume van je saus, die daardoor navenant minder zout zal smaken. Heb je niets van dat alles in huis dan bewaar je de saus om dat de volgende dag te doen en eet je vandaag iets anders
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Wat suiker erbij kan wonderen doen!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
geprobeerd, heeft jammer genoeg niet veel geholpen.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding