Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan je voorkomen dat het aanbrand?

Elke keer als ik cake bak, is de bovenkant aangebrand en de onderkant nog lang niet klaar. Hoe kan ik dit voorkomen?
Ik heb een combi-oven en zet hem op de cake stand. Hierbij zet hij hem op 160 graden. Heb ook al andere standen geprobeerd, maar het gebeurt elke keer en begrijp niet meer wat ik verkeerd doe.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Koken
7.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Herkenbaar is dit.
De oplossing is de temperatuur verlagen en de cake langer laten bakken.
Ben je bang dat het nog niet goed gaat, doe dan aluminiumfolie over de bovenkant van de cake zodat die niet donkerder kan worden.

Succes ermee!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Dan zou ik het proberen te voorkómen door het rooster waarop je het cakeblik zet lager in de oven te plaatsen. Kennelijk is de hitte in jouw oven niet aan boven- en onderkant gelijk. Dus als de cake lager in de oven staat wordt de onderzijde beter gebakken dan de bovenzijde.
(Lees meer...)
Amadea
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ik heb hem zo laag mogelijk gezet. Hij staat gewoon op de bodem die ronddraait
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Zou het kunnen schelen als je de bovenkant eerst een tijd met alufolie bedekt? In sommige recepten staat dat als tip.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding