Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe lang kun je gehakt in de koelkast bewaren?

D.w.z. rauw gehakt.

Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Gebruik gehakt snel na de aankoop. Om het verkleuren van het gehakt tegen te gaan, worden natuurlijke en dus ongevaarlijke additieven toegevoegd. Verwerk het gehakt echter altijd zo snel mogelijk. Omdat het vlees gehakt is, zal het bevattelijker zijn voor bacteriën. U kunt het maximaal twee dagen in de koelkast bewaren. U kunt het op de dag van aankoop ook in de vriezer bewaren. Het is dan langere tijd houdbaar
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Verwerk gehakt op de dag van aanschaf. Vries het meteen in als het langer bewaard moet worden.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Als je het maandag gekocht hebt (bij een slager neem ik aan), is het twijfelachtig. Hebben zij het 's morgens klaargemaakt? Hoe warm is het onderweg geweest? Voor de volgende keer een tip: roer er met een schone vork gellijk kruiden met zout door, dit houdt het langer houdbaar, of invriezen. Nu zul je het gehakt zelf moeten beoordelen en bij twijfel: niet doen, een voedselvergiftiging is niet leuk.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Als je het bij de supermarkt haalt: RTFM. Er staat een houdbaarheidsdatum op! En anders: inderdaad binnen 2 dagen opeten, of meteen rulbakken dan wel invriezen.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing