Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wordt een (boeren)cake echt luchtiger, naarmate de tijd die je besteedt aan het mixen van het beslag?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Ja, zeker! Ik ken iemand die altijd minstens 10 minuten mixt (of laat mixen) en zij maakt altijd heerlijke luchtige cakes.
Ik kan het meestal niet langer dan een minuut of 5 volhouden, dan heb ik geen zin meer, maar dat is ook al vrij lang. Maar je moet je echt niet laten verleiden tot mixen tot het een mooi mengsel is, echt een aantal minuten doorgaan.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Dit is iets met een ja en een neen.
Ja je beslag wordt luchtiger als je de eierdooiers en suiker lang genoeg klopt (tot een mooie ruban), en ook ja als je de eiwitten lang (en stevig) genoeg klopt.
Neen als je je beslag, eens de eiwitten zijn toegevoegd, te lang klopt want dan klop (meng) je alle voorheen in je beslag geklopte lucht er terug uit.
Een cake die volgens de regels van de kunst wordt gemaakt kan je doen rijzen zonder bakpoeder of iets dergelijks toe te voegen.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing