Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Dat verschilt per restaurant.

In het algemeen gebruiken ze soja-, raapzaad-, arachideolie, of een mengsel hiervan, omdat deze vetten beter bestand zijn tegen de hoge temperaturen van een wok dan andere soorten olie die je in theorie ook kan gebruiken om te bakken (zonnebloem, olijfolie), maar die sneller verbranden.
Rijstolie is ook geschikt hiervoor, maar het is ook stukken duurder dan soja, raapzaad en arachide. Zelf ben ik het nooit tegengekomen, maar dat sluit niet uit dat er een restaurant hiervoor kiest, uiteraard.

Met name de grote blikken sojaolie van het merk Levo kom je héééél vaak tegen bij Aziatisch getinte keukens, en zijn prima verkrijgbaar bij groothandels.

Toegevoegd na 7 uur:
Was ik even vergeten: voor de smaak wordt er vaak een beetje sesamolie toegevoegd (beetje maar, anders wordt het te overheersend)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Chinese restaurants gebruiken voornamelijk arachideolie (=pindaolie).
(Lees meer...)
bamibal
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
@Bamibal
Ik zou zeggen veel vaker sojaolie, maar arachide komt ook voor, uiteraard. @Viridiflavus
Klopt: sesam voor de smaak, maar ik denk dat de verhouding nog kleiner is. Ik denk meer richting 2 el soja of arachide en 1 tl sesam.
Al is het maar omdat sesamolie relatief duur is... ;-)
Rijstolie.
Er zijn namelijk veel mensen die allergisch zijn voor pinda's (arachideolie).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image