Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het verschil tussen gekookte/gegaarde groenten met bestrijdingsmiddelen en rauwe groenten met bestrijdingsmiddelen?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (1)

Deze middelen worden opgelost in water, op de plant gespoten.
Droogt het water dan zijn ze als vaste stof aanwezig op de plant.

Deze middelen zitten dus niet in de groente, maar aan de buitenkant.
Door afspoelen met water bij de bereiding zal een groot deel van de bestrijdingsmiddelen worden weggespoeld. Maar niet alles.

Wordt de groente gekookt dan zullen deze middelen volledig oplossen in het kookwater. Na het afgieten is het voedsel bestrijdingsmiddel vrij. Er zit natuurlijk wel nog een beetje middel in het water dat nog bij de vochtige groent aanwezig is.

Door het koken met water wordt meer bestrijdingsmiddel verwijderd dan door afspoelen met water. Het bestrijdingsmiddel komt namelijk langer, intensiever en bij een hogere temperatuur in contact met het water dat dit middel moet verwijderen.
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing