Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik heb iets teveel mosterd gebruikt, hoe krijg ik dit weg?

Toegevoegd na 2 uur:
Het is een gerecht met rivierkreeften, crème Fraice, mayo en rucola. En dan grove mosterd, maar die is net te scherp.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Ik zou wat ongeslagen slagroom of sour cream of creme fraiche toevoegen. Die drie hebben een neutraliserende werking door het hoge gehalte vet.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

Ligt aan t recept, maar ik zou zeggen iets meer van de andere ingrediënten toevoegen
op deze manier komt de mosterd weer in evenwicht met de rest van het mengsel.

Je zult dit waarschijnlijk een beetje op de gok moeten doen, tenzij je weet hoeveel te veel mosterd je hebt toegevoegd. Ik zou zeggen steeds wat toevoegen en dan proeven tot je het idee hebt dat het weer klopt.

succes!
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Natuurlijk kan de traditie eraf vegen met een doekje altijd werken. Maar dan het probleem, is het saus en afveegbaar? Zo nee, dan ligt het er aan welk gerecht het is, maar bij de meeste gerechten is wat extra mosterd juist lekker! Reddie bijvoorbeeld houdt van mosterd, dus die kun je uitnodigen om bij je te eten. Maar mijn tip is dus: Of laten zitten en er een klein beetje afhalen, of je kunt inderdaad de rest van de gehaltes ook wat verhogen.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Beetje tomatenketchup en wat suiker of honing toevoegen aan de mayonaise en creme fraiche en scheutje cognac naar believen.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
suiker en koffiemelk toevoegen, dit haalt de scherpte weg
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing