Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat zou ik als losse paellakruiden kunnen gebruiken of waar kan ik ze kant-en-klaar kopen?

De zakje met kruiden is de enige reden dat ik de Knorr-verpakking koop nl...

Toegevoegd na 23 seconden:
"Het" zakje.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Ook bij www.spanjewinkel.nl te koop, weer een ander merk, dan al genoemd is. Iedere streek in Spanje heeft zijn eigen recept hiervoor.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

1 ui 2 vleestomaten 300 gr. kipfilet 100 gr. ham, in dikke plak 250 gr. rijst, kortkorrelige 100 gr. salami, in plakjes 4 dl. kippenbouillon 1 dl. sherry, droge 2 el. olijfolie 2 el. peterselie, verse, fijngehakte 1 mespunt peperkorrel, witte, gemalen 1 mespunt cayennepeper 1 mespunt paprikapoeder 1 mespunt chilipoeder 1 mespunt tijm, gedroogde 1 mespunt mosterdpoeder 1 mespunt koenjit 2 teentjes knoflook 1 kleine paprika, groene 1 kleine peper, Spaanse rode Zout.

Dit recept vond ik na googlen, dus ik denk dat je met die kruiden een heel eind komt. En zoals al gezegd, net als iedere huisvrouw hier haar eigen groentesoep recept heeft, zal iedere spaanse vrouw haar eigen paella recept hebben. Dus probeer gewoon eens wat uit
anneliez
11 jaar geleden
deze kruiden maak je makkelijk zelf,dit heb je nodig
½ theelepel saffraan
2 theelepels paprikapoeder (zoet)
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
½ theelepel gemalen kruidnagel
½ theelepel gedroogde rozemarijn
1 theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel zout
als je de safraan te duur vind kan je ook kurkuma gebruiken want het gaat om de kleur en verandert niet veel aan smaak
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Het gaat misschien weer dom klinken voor sommigen maar in een paella doe je de kruiden die je zelf lekker vindt.
De enige kruiden die echt klassiek zijn, zijn saffraan, peper en zout, een laurierblad en tijm.
Verder wordt er voor een klassieke paella veel gewerkt met verse kruiden omdat die veel en veel aromatischer zijn dan gedroogde kruiden.
Ruik maar eens aan verse basilicum en aan gedroogde dan zal je meteen weten wat ik bedoel.
Je moet deze wel op het laatst toevoegen om ze echt tot hun recht te laten komen.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing