Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Als er likeur/alcohol in een cakebeslag gaat, wat gebeurt ermee na het bakken ?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (2)

Een deel van de alcohol verdampt, maar er blijft ook een deel achter. Hoeveel er achterblijft, hangt o.a. af van de bakduur.

Toegevoegd na 23 uur:
Hier nog een bron die mijn antwoord ondersteunt, Het is beslist geen fabel, zoals WWDiver1 beweert.
http://www.dekoperentsjettel.nl/pdf/originele/2003/oktober/alcohol_en_koken.pdf
bamibal
11 jaar geleden
Ik moet Bamibal wel even tegenspreken.
De smaak van je drank blijft maar de alcohol zal volledig verdampen.
De reden hiervoor heb ik reeds meerdere malen aangehaald in een antwoord op soortgelijke vragen.
Alcohol heeft een vrij laag kookpunt, cake wordt gebakken op een temperatuur van om en bij de 180 graden C en dat is meer dan het dubbele dan het kookpunt van alcohol, dus heb je aan het eind een cake met de smaak van de drank die erin gegaan is maar geen alcohol meer.
Dus het fabeltje dat je dronken kan worden van gebak waar alcohol is in gegaan voor het bakken is dus wel degelijk een fabeltje.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing