Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

kan ik aardappel met schimmel op de schil nog eten?

Ik wilde mijn aardappel net gaan schillen maar nu zag ik dat er een soort van witte schimmel op zit. Kan ik deze nog gewoon schillen en koken of zijn ze niet meer goed.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

De schil heeft juist als functie om allerlei ' aanvallen' op de aardappel buiten te houden. Of dat gelukt is zie je pas als je onder de schil kijkt. Dus snij de schil er af, en als de aardappel er dan normaal uitziet is-tie dat ook. Eventuele stukken van de (geschilde) aardappel die er donkerder of melig uitzien kun je er gewoon afsnijden.
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing