Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

kan ik aardappel met schimmel op de schil nog eten?

Ik wilde mijn aardappel net gaan schillen maar nu zag ik dat er een soort van witte schimmel op zit. Kan ik deze nog gewoon schillen en koken of zijn ze niet meer goed.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

De schil heeft juist als functie om allerlei ' aanvallen' op de aardappel buiten te houden. Of dat gelukt is zie je pas als je onder de schil kijkt. Dus snij de schil er af, en als de aardappel er dan normaal uitziet is-tie dat ook. Eventuele stukken van de (geschilde) aardappel die er donkerder of melig uitzien kun je er gewoon afsnijden.
(Lees meer...)
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image