Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Lukt het om pannenkoeken met kleurstof te maken?

Lukt het om pannenkoeken met kleurstof te maken? Of mislukken ze dan?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Kleurstoffen voor voedsel zijn erg geconcentreerd en je hebt er dus maar heel weinig van nodig. Het heeft daarom geen invloed op het wel of niet lukken van de pannenkoek.
Maar pannenkoeken bak je meestal bruin. Daarom zal het effect van de kleurstoffen gering zijn. Wel kun je proberen om de pannenkoeken op lage temperatuur te garen, zonder dat ze bruin kleuren.
(Lees meer...)
bamibal
11 jaar geleden
Ivana
11 jaar geleden
Ik zou ze niet lusten. De smaak wordt toch ook bepaald door de kleur?
Of is dat weer ouderwets.
Ik vond in Amerika die vieze roze en blauwe taarten ook walgelijk.
;)))

Andere antwoorden (3)

Probeer eens met wat rode bietensap
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Een pannenkoek van maïsmeel met kerriepoeder wordt aanzienlijk geel.
Kunstmatige kleurstoffen zou ik niet gebruiken, tenzij de koeken duidelijk alleen voor decoratie zijn en niet voor consumptie.
(Lees meer...)
Amadea
11 jaar geleden
Je kan het beste even naar zo'n indisch tokootje gaan, daar hebben ze heel veel natuurlijke kleurstoffen. Zo heb ik eens voor een kinderfeest blauwe pannenkoeken gebakken!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image