Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Alle recepten in kookboeken zijn voor 4pers.wij zijn slechts met 2. Doe ik dan van alle ingrediënten de helft?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (4)

In de meeste gevallen is dit inderdaad het geval. Wel dien je even op te passen met bereidingstijden, dit is niet altijd precies de helft van de tijd.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ja, dan kun je in principe gewoon alles halveren.
Of je kookt zoals op het recept staat, en dan kun je de restjes de dag daarna met de lunch eten, of je vriest het in voor later.
Ritsuka
11 jaar geleden
In feite hangt dat af van de functie van het ingrediënt en zou voor elk ingrediënt afzonderlijk bekeken moeten worden of hier de helft van genomen zou moeten worden of net even veel.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Min of meer, maar veel hangt af van hoeveel jullie met je tweeën eten. Een hele goede tip is een keer voor 4 te koken. Eet er normaal van en kijk wat je over hebt. Is dat voldoende voor de komende dag, dan kan je voortaan door twee delen. Is het te weinig, dan moet je bijvoorbeeld 2,5 x nemen of zelfs drie.
En die tweede dag eet je dan die resten met bijvoorbeeld een blikje erwten of bonen en wat sla.
Je kunt ook gewoon de aanbevolen hoeveelheden uitproberen. ( veel staat op een pakje, zoals bij pasta en rijst). Pasta bijvoorbeeld: ik neem een beker ( ongekookt) per persoon en van groente 200 gram altijd per persoon en vlees p.p. 75 gram ( dat loopt wel eens uit de hand). Wij eten weinig aardappelen, en dan 250 gram samen maar friet 400 gram pp.
Het is een kwestie van uitproberen en ervaring.
Wil je dat allemaal niet, dan gewoon alles door 2 delen en kijken of het je bevalt. Voor braden van vlees/ kip/vis moet je wel iets meer vet nemen, anders wordt het een ramp tenzij je een super pan hebt.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing