Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoe kan je voorkomen dat er van die witte smurrie uit zalmmoten komt als je die in de oven bakt?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (2)

Die witte smurrie is eiwithoudend vocht dat uit het zalmvlees komt.
Als je de zalm op lagere temperaturen gaart, dus ver onder de honderd graden, dan zal er minder van dat vocht ontsnappen. Bovendien is op lage temperatuur gegaarde vis veel smakelijker. Ook wordt de zalm dan minder snel droog. Op internet is veel informatie te vinden over garen op lage temperaturen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Koop wat duurdere zalm, in de goedkope zalm zit vaak extra water (waardoor deze per kg ook goedkoop is).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image