Waarom worden mijn pannekoeken vaak matzers?
Als ik pannenkoeken bak worden de eerste exemplaren altijd veel te stijf en krokant, een beetje als matzers. Hoe komt dit? Is mijn beslag dan te dik? bak ik ze te heet of juist niet heet genoeg?
Ik bak ze trouwens wel in een beetje olie, omdat waar ik woon (Zuid-Korea) enkel zoute boter te koop is. Heeft het soms hier mee te maken?
Vanaf de derde of vierde pannenkoek (wanneer ik soms een beetje water bij het beslag gedaan heb, wat heb geexpirimenteerd met gas wat hoger en/of lager) worden het wel mooie pannenkoeken.
Ik bak behoorlijk vaak pannenkoeken, en toch gaan het elke keer weer mis.
Iemand een idee?
In het begin is de olie inderdaad heter dan na een pannenkoek of 3 (en zit er vaak ook meer olie in de pan dan later). Als je iets minder lang wacht met het beslag in de pan doen, moet dit al een stuk schelen.
eet smakelijk :)
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.