Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waarom heeft een Franse uiensoep altijd een broodje met gegratineerde kaas erin?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (3)

Het recept van de Franse uiensoep heeft als onderdeel "een broodje met gegratineerde kaas" erin, de kaas moet "Gruyère" zijn, anders is het niet de juiste omdat het toch weer een andere smaak geeft en deze kaassoort geeft de specifieke 'andere' smaak.


http://www.uiensoep.nl/franse-uiensoep/
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Omdat het recept zo is.
Zonder brood en Gruyerekaas is het gewoon "uiensoep".
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Uiensoep is in Frankrijk een typisch voorbeeld van een gerecht voor de gewone hardwerkende mens. Goedkoop en vullend. Uien, brood en kaas. Het brood is het "vlotje" voor de kaas, geeft extra voedingswaarde en bindt de soep iets meer. Leuke anekdote en meer info:
http://www.culinairenieuwsbrief.nl/archief/201141-1-franse-uiensoep.html
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image