Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat betekent carpaccio in het italiaans?

Een vriend/collega beweerd dat carpaccio "dun gesneden" betekent? Ik kan dit nergens op het internet vinden, kan iemand mij hier verder mee helpen?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken
Antoni
11 jaar geleden
Ik dacht ook dat "carpaccio" "dun gesneden" betekent/betekende. Naar aanleiding van jouw vraag en het antwoord van SimonV ga ik daar erg aan twijfelen...

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (2)

Het gerecht carpaccio is vernoemd naar de schilder Carpaccio.
(Lees meer...)
SimonV
11 jaar geleden
Cryofiel
11 jaar geleden
Klopt. Niet alleen omdat er toevallig een tentoonstelling van de werken van Carpaccio (de schilder) was, maar ook omdat Carpaccio (de schilder) veel rode en witte tinten gebruikte - dezelfde tinten die je terugziet in carpaccio (het gerecht). http://en.wikipedia.org/wiki/Carpaccio
Antoni
11 jaar geleden
Is wat de vriend/collega van de vraagsteller beweert, dus onjuist? In principe kan "carpaccio" namelijk nog steeds "dun gesneden" betekenen, ook al is het gerecht naar een schilder genoemd, volgens jouw bron...
Cryofiel
11 jaar geleden
Ik denk dat het die betekenis intussen wel heeft gekregen. Als je het nu ergens over "een carpaccio" hebt, dan heb je het niet over een product van de schilder (zoals in "een Van Gogh"). De naam 'carpaccio' heeft dus intussen een nieuwe betekenis gekregen.
Je vriend heeft ook wel gelijk. Tegenwoordig wordt in de professionele keuken de term gebruikt voor 'dun gesneden in plakjes'. zie hieronder:

Carpaccio
Een koud voorgerecht uit de Italiaanse keuken, dat bestaat uit zeer dun gesneden plakjes rauw rundvlees. Carpaccio is tegenwoordig een benaming voor de bereidingswijze, het heel dun in plakjes snijden van allerlei ingredienten. Bijvoorbeeld: er bestaat carpaccio van zalm, van vijgen en er zijn nog veel meer variaties. http://www.kokswereld.nl/con
Gevonden op http://www.kokswereld.nl/
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image