Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom moet een ei eerst 'laten schrikken'? Vaak is het helemaal niet nodig.

Als je een ei niet 'laat schrikken' is het soms heel goed te pellen. Maar soms ook niet. Waardoor komt dat, dat het dan niet zo mooi gaat?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Als het niet zo goed lukt, komt dat omdat je ei dan supervers is. Hoe verser het ei hoe moeilijker het te pellen is. Je trekt er dan soms hele stukjes uit.

Toegevoegd na 5 minuten:
Als het ei wat ouder is, krimpt door verdamping het eiwit een heel klein beetje wat tot gevolg heeft dat je het ei niet hoeft te laten schrikken om het netjes en makkelijker te kunnen pellen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Het schrikken van een ei is dat je na het koken de eieren direct onder de koude kraan een beetje laat afkoelen als je dat niet doet koken de eieren nog eventjes door omdat de temperatuur nog hoog is . En of een ei goed te pellen is dat ligt eraan of het een vers ei is of al enkele weken oud .
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Na het koken spoel je snel de eieren met koud water
zodat ze SCHRIKKEN. De schaal laat dan los van het eiwit. De eieren zijn dan beter te pellen.
Ook stopt het garingsproces zodat de dooier niet kan verkleuren.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image