Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe vries ik gepasteuriseerd eigeel in?

Ik lees op internet dat ik eigeel met suiker of zout moet invriezen om te zorgen dat het daarna nog bruikbaar is. Wie weet hoeveel suiker/ zout er dan bij moet?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Een tijdje geleden is een gelijkaardige vraag ook al aan bod gekomen.
Maar goed hier gaan we dan nog eens.
Eiwitten invriezen is geen probleem deze kunnen zonder probleem na ontdooien gewoon gebruikt worden.
Eigelen daarentegen zijn niet in te vriezen. Niet met suiker, ook niet met zout als toevoegsel. Dit komt omdat eigelen vrij snel onderhevig zijn aan wat men noemt vriesbrand. Dit wil zeggen dat je eigelen gaan stollen en na ontdooien niet meer te gebruiken zijn als eigeel. Dit is ook een van de redenen dat men zo goed als geen ingevroren eigeel in de kleinhandel tegenkomt.

Toegevoegd na 19 minuten:
De link naar de eerder gestelde vraag:
http://www.goeievraag.nl/vraag/eten-drinken/overig/eieren-diepvries-bewaren.452276#1483746
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image