Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoe kun je zorgen dat de chocola snel stolt op ijs?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Je kan ook gesmolten chocola heel dun aanbrengen in een mal en die dan in de ijskast zetten en het ijs na afloop toevoegen. Toegevoegd na 1 minuut:
Met 'na afloop' bedoel ik 'na een minuut of tien', afhankelijk van hoe dik je de chocolade gesmeerd hebt.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Om vervolgens de knapperige chocolade met ijsvulling uit de mal te krijgen kan je de mal omgekeerd op je werkblad plaatsen en er een warme doek omheen draperen.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Als je gewoon pure gesmolten chocolade gebruikt en maar een heel dun laagje op het ijs doet stolt het snel door de kou van het ijsje. Chocoladesaus stolt niet, en melkchocolade stolt minder snel omdat daar meer vet in zit.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image