Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan het dat een ingevroren maaltijd zouter smaakt?

Ik had bami gemaakt en ingevroren.
De ontdooide maaltijd smaakte veel zouter dan de verse maaltijd zonder dat ik er extra zout aan heb toegevoegd.
De mie zelf was niet ingevroren, alleen het vlees met de groenten en zo.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (2)

Bij invriezen,ontdooien en opwarmen verdampt er veel vocht. Daardoor is het zoutgehalte uiteindelijk hoger.
bamibal
11 jaar geleden
Wanneer je bami in de vriezer legt hebben kruiden langer de tijd om in te trekken. Daardoor is de smaak sterker en kan het ook (bij bereiden met zout) zouter smaken.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing