Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan het dat een ingevroren maaltijd zouter smaakt?

Ik had bami gemaakt en ingevroren.
De ontdooide maaltijd smaakte veel zouter dan de verse maaltijd zonder dat ik er extra zout aan heb toegevoegd.
De mie zelf was niet ingevroren, alleen het vlees met de groenten en zo.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Het zoutgehalte stijgt als je het ontdooit beste raar eigelijk
Hoop dat ik je geholpen heb x

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (2)

Bij invriezen,ontdooien en opwarmen verdampt er veel vocht. Daardoor is het zoutgehalte uiteindelijk hoger.
(Lees meer...)
bamibal
11 jaar geleden
Wanneer je bami in de vriezer legt hebben kruiden langer de tijd om in te trekken. Daardoor is de smaak sterker en kan het ook (bij bereiden met zout) zouter smaken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image