Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe komt het dat mosselen open gaan in warm water?

En sommige mosselen dan weer niet. En waarom mag je die dichte mosselen niet eten?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Door de hitte,ze gaan dood en dan opent automatisch de schelp.

Dichte mosselen

Mosselen die na het koken dicht blijven, kun je meestal gewoon eten. Deze mosselen hebben een sterkere sluitspier, waardoor de schelp stevig dicht blijft. Open dichte mosselen voorzichtig met een mesje. Meestal bevatten deze mosselen prima vlees, maar heel af en toe gaat het om een slikmossel, een mossel die zich heeft volgezogen met zand.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Het is een misverstand dat je een gesloten mossen niet mag opeten, open de schelp gewoon met een mes. Het kan dat er zand in de mossel zit, open deze daarom niet boven je bord of mosselpot en inspecteer ze even voor je ze opeet.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing