Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Om bitterheid te voorkomen bij aubergines worden deze gezout. Maar is er een alternatief voor zout?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Tegenwoordig zijn aubergines niet meer zo bitter.
Als je goed oplet bij de aanschaf is zouten vaak niet eens meer nodig.
Kies zo vers mogelijke aubergines, met een gave, gladde schil met matte glans.
Dan zijn de zaadjes namelijk nog klein, zodat de bittere bestanddelen zich nog niet hebben opgehoopt in het auberginevlees, zoals dat wel het geval is bij overrijpe en gerimpelde exemplaren.
De bitterheid die er eventueel nog aanwezig is, verdwijnt door bakken of koken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image