Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe bewaar ik een taart met merenguefrosting het beste?

De merengue frosting is gemaakt met eitwit. Dit is echter verwarmd tot 70 graden. Is het wijs om de taart in de koelkast te bewaren, met kans dat hij wat uitdroogt?
Of kan ik hem buiten de koelkast beter bewaren?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Buiten de koelkast bewaren, anders wordt de taart vochtig en de frosting klam. Angst dat je iets van het eiwit krijgen kan is ongegrond.
Eiwitschuim is safe. Rauwe eierdooiers is iets anders, tenminste als je zwanger bent of 80+. Maar niets aan de hand dus.
De merimgue blijft niet lang mooi, dus kan je de taart het beste vlot opeten!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image