Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waarom heb ik meer aardappelen nodig als ik ze wil bakken?

gekookte aardappelen minder nodig dan bij gebakken aardappelen

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (3)

Er is geen reden waarom je meer aardappelen nodig zou hebben voor het bakken. De aardappel blijft hetzelfde qua formaat.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Utrecht
11 jaar geleden
En het gewichtsverlies dan door het verdampen van water uit de aardappels?
Als ik aardappelen bak, slinken ze toch redelijk.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Echt niet. De aardappelen krimpen, omdat ze tijdens het bakken vocht verliezen. Maak eens een foto vóór en na het bakken. Weleens gedroogde paddestoelen/tomaat/fruit etc. gezien? Groenten, fruit en ook aardappelen bestaan vooral uit water.
Bij het koken van aardappelen nemen ze iets aan water op. Bij het bakken verliezen ze juist wat vocht. Vocht vult behoorlijk.
Maar het kan niet echt veel schelen lijkt me, de vaste stoffen blijven gelijk en bij bakken voeg je ook vet toe.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Over het algemeen vinden mensen gebakken aardappelen lekkerder en eten er meer van.
Het bakproces, na het koken zal best iets vocht uit de aardappelen verdampen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image