Wat is de goeie temperatuur voor dit gerecht? Het moet heel langzaam gaar worden, het duurt wel 3 tot 4 uur maar wat is de goeie temperatuur?
Het gerecht heet 'Kugel met Peren'.
Het wordt gemaakt met stoofperen; die worden eerst gekookt totdat ze half gaar zijn en daarna worden afgekoeld.
Dan worden ze onder een dikke laag deeg gelegd. Het deeg is vrij nat, er zit roomboter, gember, amandelen, rozijnen en kaneel in.
Daar bovenop gaat nog wat van het peren kookvocht, en dan moet het een paar uur in de oven. Maar ik kan nergens meer vinden wat de goeie oventemperatuur is. Ik zelf dacht 175 graden Celsius, maar ik wil niet de kans lopen dat het verbrandt want dat vind ik zonde van alle heerlijke ingredienten.
Is er misschien een keukenprins(es) die hier ervaring mee heeft? Vast bedankt!
Toegevoegd na 11 uur:
Ja, ik strooi wat paneermeel op de top, wat stukjes boter en wat perenvocht, dat samen maakt een heerlijk laagje als afwerking. Maar de 175/180 graden, daar was ik niet zeker meer van.
Als ik het me goed herinner, kan ik na een poosje als de bovenkant er 'gaar' uitziet en de uren dat het in de oven moet blijven nog niet voorbij zijn, een laagje alu folie over de bovenkant doen om het te beschermen tegen verbranden.
Hmmmmm.... kan niet wachten, water loopt me in m'n mond... :D
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.