Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Als je groentesoep maakt en de soep enkele minuten laat doorkoken zijn de vitamienen dan kapotgekookt?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (1)

Vitaminen kunnen inderdaad kapot koken. In hoeverre vitamines gevoelig zijn voor verhitting, vocht, licht en lucht is per vitamine verschillend.
Vitamine B1, foliumzuur en vitamine C zijn erg gevoelig voor verhitting.
Vitamine B1 gaat voor een deel verloren bij temperaturen hoger dan 100 °C, zoals
bakken en frituren. En ook foliumzuur en vitamine C kunnen verloren gaan bij
verhitten. Bij koken in veel water kan het vitamine C-gehalte flink dalen en
vitamine C is ook gevoelig voor blootstelling aan lucht.

Zie de link hieronder voor meer uitgebreide informatie
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing