Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Als je groentesoep maakt en de soep enkele minuten laat doorkoken zijn de vitamienen dan kapotgekookt?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Vitaminen kunnen inderdaad kapot koken. In hoeverre vitamines gevoelig zijn voor verhitting, vocht, licht en lucht is per vitamine verschillend.
Vitamine B1, foliumzuur en vitamine C zijn erg gevoelig voor verhitting.
Vitamine B1 gaat voor een deel verloren bij temperaturen hoger dan 100 °C, zoals
bakken en frituren. En ook foliumzuur en vitamine C kunnen verloren gaan bij
verhitten. Bij koken in veel water kan het vitamine C-gehalte flink dalen en
vitamine C is ook gevoelig voor blootstelling aan lucht.

Zie de link hieronder voor meer uitgebreide informatie
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image