Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe voorkom je dat Fondant op een taart uitdroogt of verkleurt?

ik heb een taart gebakken en wil hem even bewaren, hoe voorkom ik dan dat de fondant niet uitdroogt of verkleurt?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (4)

Pak de taart goed in. Je voorkomt daarmee al voor een groot deel dat het vocht in de taart en de fondant verdampt.
(Lees meer...)
11 jaar geleden
Fondant zal altijd iets of wat verkleuren en een beetje droger worden.
Je voorkomt dit door hem er pas op het laatst op te doen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Een dun laagje marsepein (witte) eronder dan fondant verwarmen niet heet warm net gesmolten evt een beetje water toevoegen dan met een palletmes of glaceermes dun erover strijken fondant trekt vocht Aan ,Door juist te verwarmen glans fondant droog gewoon bij kamertemperatuur bewaren Onder een taart stolp(blokker oid).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Als je een taart heb versierd met marsepein of fondant zet ik het afgesloten op een koude plek (niet in de koelkast want dan droogt het uit
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image