Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is castorsuiker?

Ik lees overal dat het tafelsuiker is, maar dat is heel breed. Wat is het verschil met kristalsuiker? Is het hetzelfde als basterdsuiker?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (2)

Castor suiker is strooisuiker op basis van 99% erythritol als drager en stevia (stevioglycoside 95%) als zoetmaker.
Erythritol is in de Europese Unie toegestaan voor het gebruik in levensmiddelen. In de Verenigde Staten is het GRAS-erkend. Een heerlijk suikervrij alternatief!
(Lees meer...)
fremar
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Goeie poging, maar volgens mij zit het toch ietsje anders en is het puur de aanduiding voor de granulariteit.
Castorsuiker is suiker met een hele kleine korrel.
Normale suiker heeft korreltjes van 0,5mm, castorsuiker korreltjes van 0,35mm

Het heet zo omdat de korreltjes zo klein zijn dat se door een castor (een soort zeef) passen. Je kan castorsuiker maken door suiker in een keukenmachine fijn te te malen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image