Hoe maak ik luchtige volkorenpistolets met zaadjes?
Ik heb al heel wat malen geprobeerd om mooie grote pistolets te bakken, maar ik krijg ze nooit helemaal op punt. Ook zakken ze telkens wat in wanneer ik ze bestrijk om de zaadjes er over te strooien.
Kleine nota: Ik eet veganistisch, dus als je recepten zou posten liefst enkel diegene die volledig plantaardig zijn.
Alvast bedankt!
Toegevoegd na 6 minuten:
Deze ingrediënten gebruik ik:
300 gr volkorenbloem
200 gr bloem
300 ml lauw water
3 el olijfolie
1 el suiker
1 tl zout
1 zakje instant gist
Eerst meng ik de gist met het lauwe water en laat ik dit 5 minuten rusten. Vervolgens voeg ik de olie en de suiker toe en dan voeg ik dit aan de overige ingrediënten toe. Ik kneed het deeg 15 minuten goed door. Laat het 1 uur afgedekt rijzen. Sla het in, kneed even kort, vorm de pistolets en laat ze opnieuw 1 uur rijzen. Bestrijk ze met een maïszetmeelpapje, strooi er de zaadjes over en bak ze 15 min. op 200°C.
Echter de ene keer lijken ze "uit te lopen" en de andere keer zakken ze in wanneer ik ze bestrijk...