Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kun je in zelfgemaakte tiramisu de mascarpone vervangen door crème fraîche?

... of beïnvloedt deze ingreep de smaak nadelig?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Niet door alleen creme fraiche. Vervang de Mascarpone door 1/8 l crème fraîche en 1/8 l slagroom stijf te slaan. Bijna net zo lekker.
Ook kan je het ook maken met halfvette slagroom en crème fraîche.
Creme fraiche is te zuur om als vervanger voor Mascarpone te dienen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Zowel de smaak als de structuur verschillen enorm. De mascarpone is een roomkaas die veel steviger van structuur is dan de creme fraiche. De creme fraiche smaakt meer naar room en mist de specifieke smaak van de mascarpone. Je krijgt een slappe, zwak smakende tiramisu, ik zou dit niet aanraden.
(Lees meer...)
11 jaar geleden
Aleen crème fraiche wordt erg dun. Je kunt wél goed (als je mascarpone niet lekker of te vet vindt) Ricotta nemen. Is ook lekker fris. Het zurige haal je weg door er honing door te roeren. Ricotta is minder vet dan mascarpone en als je het vermengt met Griekse yoghurt is het ook heerlijk romig én mager.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image