Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is er een trucje om uien snel(ler) te pellen?

En wat is dat trucje dan natuurlijk? Soms krijg ik de schil er zo lastig af dan breekt ie steeds af, dan denk
Ik dat moet vast handiger kunnen....

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken
14.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Snijd de twee uiteinden van de ui af en snijd hem daarna in de lengte doormidden. Houd een halve ui in twee handen en duw met je duimen tegen de schil: deze komt nu los van de buitenste halve ring, zonder veel gepel en zonder dat je een hele ring weg moet gooien.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Geen dank!

Andere antwoorden (3)

Snijden door de eerste ring van kruin naar de wortel. Dan pel je hem zo af.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ik halveer altijd de ui van onder naar boven en verwijder dan vrij eenvoudig de rok.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
De schillen van uien gaan er vaak moeilijk af, maar als je ze een paar minuten in koud water legt is het een peulenschil.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding