Hoe smelt je een banaan?
Toen ik jong was, en in Limburg opgroeide maakte mijn oma altijd Hete Bliksem. Dit was mijn favoriete gerecht, en wilde ik weer maken voor mijn man, maar hij is allergisch voor appels. Ik wil het dus graag maken met banaan. Hiervoor leek het mij een goed idee om eerst de banaan te smelten. Ik heb hier nog geen ervaring mee, dus ik vroeg mij af of mensen ervaring hebben met het smelten van fruit. Bovendien, wat voor worst combineert goed met banaan?
Maar als hij ook die niet eten kan, dan zou ik het proberen met peren.
Dat is neutraal van smaak.
succes ermee.
werkt prima.
Banaan kan je wel door de zuurkoolstamp doen, op het laatst in plakjes, samen met rulgebakken gehakt, stukjes augurk, rozijntjes en rode paprika in reepjes/blokjes.
Gestampte banaan wordt al heel snel bruin en ziet er dan onsmakelijk uit. Wat zeker ook lekker is ipv. appels;
Neem eens stoofperen! Heel lekker is hete bliksem met Gieser Wildeman peertjes
omdat die stevig en fris zijn en ook lekker heet blijven in de stamppot.
Schil en snijd de peren in kwarten, zonder klokhuis en kook ze ruim ½ uur in een laag water met 1 kaneelstokje en suiker. Kook in een andere pan de aardappels met 1 groentebouillonblokje. Bak intussen spekblokjes bruin en knapperig en doe het spekvet in een pannetje.
Giet de peertjes af, haal het kaneelstokje weg en giet het kookvocht bij het spekvet.
Stamp de afgegoten aardappels fijn,( bewaar wat aardappelvocht want peertjes zelf hebben geen vocht) en stamp de peertjes erbij of snijd ze in grove stukjes en meng ze door de aardappelpuree. Doe er evtl. wat aardappelvocht bij voor de smeuïgheid.
Schep de uitgebakken spekjes door de stamp en maak op smaak met zout en peper.
Intussen breng je het peren-spekvet zacht aan de kook, roer wat maizena of aardappelzetmeel los met wat water en roer dit papje door het peren-spekvet tot het een gebonden sausje is geworden. Lekker is het om er wat mosterd door te roeren, nog heel even pruttelen, wat peper en zout en klaar is een lekker sausje voor in het kuiltje! Trouwens ook lekker met gebakken bloedworst!
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.