Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Gegratineerde Boerenkool

Om het extra lekker te maken wordt de schotel gegratineerd met kaas. Smullen dus!

Ingrediënten voor dit lekkere boerenkoolgerecht
Voor 4 personen

■1 grote zak boerenkool
■1 ui
■bekertje creme fraiche
■200 gram geraspte kaas
■tabasco
■peper en zout
Benodigd keukengerei
■Ovenschaal
■Pan
Bereidingswijze voor deze boerenkoolschotel
Kook de boerenkool bijna gaar in een pan met water en wat zout. Laat de kool uitlekken in een vergiet. Snipper de ui.

Verwarm de oven voor op 200 graden

Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens wat creme fraiche toe en warm dit mee. Voeg die boerenkool toe, roer goed door en breng op smaak met peper, zout en wat tabasco.

Doe dit boerenkoolmengsel in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Doe het in de oven totdat de kaas gesmolten is en een mooi korstje heeft gekregen.

Eet smakelijk!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (7)

Je maakt zoals normala boerenkool, maar in plaats van er worst bij te servering, strooi je er blokjes belegen kaas overheen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Boerenkoolstampot maken net als normaal, maar dan gebakken spekblokjes er doorheen.
Je kunt ook ieder ander soort vlees ernaast serveren trouwens. Ik vind persoonlijk een speklapje of karbonade er ook erg lekker bij. Eerlijk gezegd zelfs lekkerder dan worst...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Stamppot maken en de spekblokjes moeten er gewoon inzitten voor de smaak.
Zorg dat je een goede jus erbij hebt.
Ook kun je een stukje gerookt spek mee laten koken,dat komt de smaak ook ten goede.
En wij deden er vroeger en nu ook nog vaak een klein scheutje azijn over als het op je bord ligt.
Dan heb je in principe de rookworst helemaal niet nodig.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Bokjes ham met uitjes bak ik er wel doorheen.

Toegevoegd na 16 seconden:
bokjes = blokjes
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Boerenkool met tomaat en ui.

Kook de boerenkool op de gebruikelijke wijze.
Pel en snipper intussen de ui. Was de tomaten en snij ze in vieren.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel boter of margarine en fruit de ui gedurende 3 minuten. Bak de tomaten 2 minuten mee.
Giet de boerenkool en aardappelen af en maak er met 1 eetlepel boter, een scheutje azijn en een beetje melk een smeuïge stamppot.
Schep het tomatenmengsel erdoor. Eventueel met wat zout, peper op smaak brengen.

Tip: dit gerecht smaakt ook heerlijk met wat piccalilly.

Eet smakelijk!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
+ ga ik ook proberen.
Boerenkool met pikante gehaktballetjes en cashewnoten. Beetje kerriepoeder door je boerenkoolstamp mikken om het wat exotischer te laten smaken. Als het vego moet, kun je die gehaktballetjes ook gewoon weglaten.

Toegevoegd na 39 seconden:
O, en de truuk om smaakvolle boerenkool te krijgen is trouwens om er een scheutje azijn door te doen, of een lepel mosterd.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Vegetarisch of gewoon met ander vlees? Ik vind het met een gebakken eitje ook lekker, of met kaas, nootjes, stukjes kipfilet, gekruid gehakt, etc.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image