Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Mie, mihoen, noedels, bami, eiermie; wat is precies het verschil?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken
69.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Mihoen is een dunne, Chinese, noedel, gemaakt van rijstbloem. Het is ook bekend onder de naam bihoen (Mihoen en bihoen zijn beide benamingen uit de Min Nan talen) of rijstvermicelli.

Mie is een Chinees deegwaar dat veel lijkt op Italiaanse spaghetti, maar dan dunner. Mie wordt gemaakt uit tarwemeel.

In Nederland is ook eiermie bekend met, als additioneel ingrediënt in de bereidingswijze, ei. Deze wordt in de Min Nan-taal "mie pok" en in het Standaardmandarijn "miàn báo" genoemd.

Bami (soms geschreven als bahmi of bamie) is, oorspronkelijk, een Chinees ingrediënt. De benaming komt uit de Min Nan Chinese taal waarbij "ba" (ook wel "bak") vlees betekent, en "mie" de Min Nan benaming is voor een soort noedels gemaakt van tarwe. Bak-mie betekent dus eigenlijk: "tarwenoedels geschikt voor vleesgerechten".

Dus: het heeft te maken met of het van rijst of tarwe komt, of er ei in zit en of het met vlees gemengd wordt.

Toegevoegd na 1 minuut:
Je hebt ook nog glasmie: "Glasmie is een noedel, die vaak gebruikt wordt in de Chinese keuken. In de landen rondom China worden de noedels ook gebruikt, zij het soms in hun eigen variatie. Glasmie is een halfdoorzichtige, (vaak zeer) dunne noedel gemaakt van zetmeel van bijvoorbeeld de mungboon, zoete aardappel, aardappel, cassave of canna plant. Glasmie wordt vaak verward met de uit rijstbloem gemaakte mihoen (ook wel bihoen of rijstvermicelli genoemd)."
http://nl.wikipedia.org/wiki/Glasmie
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding