Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat is het verschil in lams schouderkoteletten of hals koteletten,en ook in prijs?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Van een lam kun je practisch geen halscoteletten snijden. Het nekje bevat relatief veel been, bindweefsel en minder vlees. Desondanks is het uiterst smakelijk wanneer het goed gaar wordt gestoofd. De schouder kan behandeld worden als grootvlees en is geschikt om te bereiden in de oven.
Van het zadelstuk ( rug( kunnen op eenvoudige wijze dubbele koteletten gesneden worden. Als de rug gespleten wordt kun je coteletten snijden/hakken. Ook kun je het lamszadel doormidden kliefen en de ribbetjes ontdoen van het dunne vlees. Op die manier ontstaat het lamsrack, ook wel French rack genoemd.

Prijzen zijn heel verschillend, maar voor lamsrack zal die rond de € 25,- liggen, en voor coteletten rond de € 14,- maar het hangt uiteraard van de slager af.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image