Hoe maak ik cupcakes zonder melk en zonder soja? Ik mag beide niet hebben.
De rijstemelk is te gebruiken voor allerlei soorten gerechten waarvoor je normaalgesproken melk (c.q. soyamelk) zou gebruiken, en tast de smaak niet negatief aan in het opzicht dat je een sterke bijsmaak krijgt die niet prettig is. Natuurlijk verlies je wel de romige en volle smaak van melk, maar als je dit al aan het ontwennen bent, zul je het niet merken als je niet eerder de producten hebt gebakken...
Ik hoop dat je hier meer aan hebt dan aan een recept...
Naast de al genoemde sojamelk, amandelmelk en rijstmelk, bestaan er ook hazelnootmelk, havermelk en speltmelk, deze zijn allemaal te krijgen in sommige supermarkten. En in biologische/natuurvoedingswinkels hebben ze ook nog quinoamelk, gierstmelk, boekweitmelk, amaranthmelk, , sesammelk, kamutmelk en gerstmelk.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.