Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe krijg ik de komkommer in bv Tjap Tjoy hetzelfde als bij de chinees?

Koken ze die eerst? Ze halen wel de zaadjes eraf. En dan koken?
Weet iemand hoe ik het hetzelfde krijg?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Was de komkommer en schil hem niet.
Snij hem doormidden en schraap met een lepel de zaadlijst eruit. Snij de komkommer nu in stukjes.
Tjap tjoy wordt gewokt, dus de groenten worden zeker niet voorgekookt.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Je snijdt de komkommer in de lengte doormidden. Dan schraap je met een vork de zaadlijsten eruit. Vervolgens snij je de helften in dunne plakjes, en die doe je in een vergiet. Je strooit er wat zout over, en laat het vocht er enige tijd uit druppelen.
Dan doe je de komkommerplakjes in een zoete ketjapmarinade en laat dat een poosje intrekken. Tenslotte kan je de komkommer mee roerbakken met de overige groenten.
Amadea
12 jaar geleden
Als je naar een wokrestaurant gaat wordt alles wel even geblancheerd, misschien is dit de oplossing?
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing