Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

welke rijst is aromatischer: pandan- of basmatirijst?

En wat zijn de verschillen hiertussen? En dan niet antwoorden: het is een kwestie van smaak, a.u.b.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Basmatirijst is het meest aromatisch.

Basmatirijst - verbouwd aan de voet van de Himalaya - is een dure, zeer aromatische, droogkokende langkorrelrijst met veel smaak. Het wordt veel gebruikt in de Indiase keuken.
Pandanrijst is gewone witte rijst die gekookt is met de heldergroene, aromatische bladeren van de Pandan.
(Lees meer...)
Amadea
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Klopt, Basmatirijst is ook heel lekker +.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Maar hoe komt het dan dat de basmatirijst van bv. A.H. ongeveer dezelfde prijs heeft als de andere soorten (Euroshopper uitgezonderd). Zelfs de fairtrade variant is goed betaalbaar!
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image