Hoe zit het met de voedingswaarde van bouillon die gemaakt is van groenten?
Ik maak altijd zelf groentebouillon volgens het volgende recept:
1 laurierblad
2 uien
2 roma tomaten
1 teen knoflook
300 gram prei
60 gram broccoli
350 gram knolselderij
350 gram wortel
Beetje rozemarijn
Selderij (maggi)
Zout
Peper
Kruidenbuiltje tomaat en kip
Ik snijd deze grof laat deze een aantal uurtjes pruttelen en vervolgens passeer ik deze. ( dit betekent dat je de bouillon door een soort van doek heen doet zodat alle stukjes er uit gehaald worden en je echt bouillon overhoud). Nu ben ik aan het letten op wat ik eet en wat voor voedinswaarde daar inzitten. Ik snap dat je normaal gewoon alle voedingswaarde van de producten op moet tellen dus dan zou ik alle voedinswaarde opzoeken van onder andere wortel en prei en de rest en dan bij elkaar optellen. Maar omdat ik al deze ingredienten kook en vervolgens alleen de bouillon overhoud vraag ik me af wat er precies in de bouillon overblijft. Hoeveel calorieen worden er overgedragen van de onder andere groenten aan de bouillon? Worden alle vitamines overgehouden in de bouillon? Hoe moet ik de voedingswaarde van deze bouillon zien/berekenen? Ik snap dat dit misschien enigsinds scheikundig kan zijn maar ik hoop dat iemand mijn vraag kan beantwoorden.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.