Hoe kan je er voor zorgen dat je heel snel groenten kan snijden met de mes?
Vaak zie je op TV chef-koks of tellsell programma (waarbij ze reclame doen voor bijv. messen) dat ze supersnel (zonder te kijken!) groente snijden. Dus terwijl ze het publiek aankijken of in de camera kijken hebben ze bijv. een wortel in flinterdunne plakjes gesneden in een paar seconden.
Ze zeggen weleens; oefening baart kunst. Maar ik heb jaren in de HoReCa gewerkt (oa. als hulpkok) en ik heb dat nog steeds niet onder de knie. Ik wil dat wel ooit onder de knie krijgen, ongeacht hoeveel tijd/moeite het kost.
Is er een manier om dat te oefenen? Of is het gewoon 'oefening baart kunst' dus zoveel mogelijk keren oefenen. Ik ben bang dat het meer is dan alleen dat.
Zo heb ik het gedaan en het was meteen raak, een snee in mijn wijsvinger, nu lukt het al veel beter.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.