Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is een goed alternatief voor bladerdeeg in een hartige taart?

Ik maak graag een hartige taart, maar vind bladerdeeg zo vet. Hartige taartdeeg is minder calorierijk, maar dat vind ik niet zo lekker.

Wat is een lekker en liefst caloriearm alternatief voor bladerdeeg in een hartige taart of quiche?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Probeer eens aardappelpuree of dunne schijfjes aardappel als bedekking.
(10 minuten voor het einde eventueel nog even wat geraspte kaas toevoegen om een wat knapperiger korst te krijgen).
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (7)

Je zou dan filodeeg kunnen nemen. Dat is een stuk minder vet dan bladerdeeg. Het bevat maar 6% vet tegenover 23% vet van bladerdeeg.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Een goed alternatief voor bladerdeeg in een hartige taart of quiche is croissantdeeg.
Snel klaar, geen natte bodem en ontzettend lekker.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
heel goed gaat dat met kruimeldeeg
12 jaar geleden
Ik gebruik vaker brooddeeg.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Je kan ook een quiche zonder deeg-bodem maken. Dan gebruik je bijvoorbeeld halve paprika's als een soort bodem, of repen courgette of aubergine. Je kan dan misschien minder makkelijk punten snijden, maar is dat belangrijk?
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Met bloem, beetje lauw water en kwart zakje gist maak je een elastisch deeg. Even laten rusten, en dan kun je de vorm ermee bekleden. Niet vet, en zo klaar :)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Kwarkdeeg: lekker, makkelijk en gezond
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing