Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan ik een fijne citroenrasp ook voor parmezaanse kaas gebruiken? (en/of vice versa)

Vaak zie ik Jamie Oliver bezig met geraspte kaas en citroen rasp.
Gebruikt hij hiervoor eenzelfde rasp?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Het zou kunnen, maar erg handig is het niet. Een citroenraspje is heel fijn, omdat je de rasp zo dun mogelijk wilt hebben en zónder witte schilletjes.
Kaas zal hierop geraspt erg dun zijn, meer als poeder als je parmezaan neemt, omdat die tamelijk hard en droog is. Voor kaassoorten kan je beter een iets grovere rasp nemen en Parmezaan is zelfs lekkerder als je er met de komkommerschaaf schilfers afschaaft. Dat is althans mijn ervaring.

Toegevoegd na 7 minuten:
Ik neem aan dat je de aparte raspen bedoelt, ik heb zelf namelijk een apart citroenraspje, nootmuskaatraspje enz.
Bedoel je zo'n blokrasp met verschillende vlakken, dan zou ik voor de kaas niet de rasp voor citroenschil gebruiken. De kaas blijft erg vast zitten tussen de scherpe openingen, omdat hij meer plakt dan citroenschil. De citroenrasp is het vlak met de scherpe opstaande openingen rondom.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Jazeker, een rasp kun je gebruiken voor kaas en voor alles wat je kunt raspen.
Dus ook om citroen/sinaasappelschil/ wortelen, komkommer enz. .

Toegevoegd na 1 dag:
@AMC geeft toch wel een beter antwoord.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Jazeker, veel raspen hebben ook meerdere formaten rasps. Heel handig en je kan het gebruiken voor zo goed als al het eten wat je wilt raspen, zo niet voor alles.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing