Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat kan ik gebruiken in een gerecht ipv ansjovis?

Ik heb een leuk recept van Jamie oliver, maar daar staat ansjovis bij. Dit lusten wij niet (helemaal geen vis). Wat zouden wij als alternatief kunnen nemen.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

In dat AH/Jamie recept heb je maar 15 gr ansjovis nodig. Je kunt het eenvoudig weglaten als je niet van vis houdt. ( overigens proef je niet al te veel van die ansjovis als het gerecht klaar is) Gebruik als alternatief aan reepjes gesneden gedroogde tomaat. Maar dan iets meer dan 15 gram.
Succes.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Ansjovis is erg zout. Als je de smaak van de ansjovis niet lekker vindt, kun je volstaan met een beetje extra zout in plaats van de vis.

Toegevoegd na 45 seconden:
Of een beetje Maggi.
bamibal
12 jaar geleden
Ansjovis is ook niet lekker om zo te eten, ze zijn om zo te proeven erg zout. Toch hebben ze een smaak die een gercht 'af' kan maken. Ze smelten helemaal weg en je vindt er niets van terug, alleen smaak. Wist je trouwens dat je ze ook ongemerkt mee-eet wanneer je Worcestersaus gebruikt bijv? Hiet zit ook ansjovis in.
Enfin, je zou ze ook kunnen vervangen door gedroogde tomatenstukjes of door sjalotjes. Sjalotjes zijn zoutarm maar verstevigen wel de smaak van je gerecht.
Ook zuur helpt om de smaak wat omhoog te krikken, bijv. sap van een limoen.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Inplaats van asjovis kan je kappertjes onder zout gebruiken

Toegevoegd na 2 minuten:
Bedoel ansjovis,

Toegevoegd na 2 uur:
Ook zwarte olijven kan een goed alternatief zijn,
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing