Hoe maak ik een lekkere niet-pittige nasi?
Ik heb vandaag wat knoflook met ui in zonnebloemolie gewokt, prei erbij (zowel het witte en een stukje van het groene), hamblokjesen doperwten. Scrammbled eitje gebakken en dit samen met de al gekookte witte rijst in de wok. Het zag wr wel aardig uit maar de smaken waren toch wel erg vlak.
Ik zou graag een basis-nasi met niet pittige smaken willen maken. ( nu ken ik alleen een goed recept voor pittige nasi.) Het lijkt mij juist lekker om dan naast de rustige smaken van de nasi juist een pittig stukje vlees in saus te eten.
Bij de chinees is de nasi ook vrij basic, niet donker door ketjap of zoiets. Ook witte rijst met ham, prei en ui en ei. Nou mijn nasi smaakte niet naar de nasi van de chinees.
Wat zou ik nog kunnen toevoegen of weg laten om de nasi toch wat spannender, wat lekkerder te maken, maar niet pittig?