wat is de reden dat je niet met de staafmixer aardappelpuree kunt maken ?
ik heb geleerd om in de keuken houten lepels te gebruiken en niet metaal.
en ik weet dat je niet met de staafmixer aardappelen moet stampen.
maar waardoor komt dat, is dit een chemische reactie van metaal op aardappelen ??
-----------------------------------------------------------------------------------------------
uit de bron:
Maak nooit ofte nimmer een aardappelpuree met een staafmixer, want dit geeft een papperige, kleverige, onsmakelijke, behangers-slijmachtige massa.
Puree = gepureerd met een passe-vite (roerzeef)
Stoemp = gestampt met een stoemper (stamper)
De beste puree maak je met een stoemper (als het iets grover mag zijn) of een passe-vite (roerzeef, voor een gladde, smeuïge puree).
>>>Maak nooit ofte nimmer een aardappelpuree met een staafmixer, want dit geeft een papperige, kleverige, onsmakelijke, behangers-slijmachtige massa.
Dit basisrecept ...etc.
http://kookrecepten.wordpress.com/2007/09/13/aardappelpuree-aardappelstoemp/´´
Toegevoegd na 1 dag:
hartelijk dank voor de antwoorden en de reacties!
De ouderwetse aardappelstamper, die jij stoemper noemt,
was toch ook van metaal?
vandaar mijn verbazing !?
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.