Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Gewoon een goed recept volgen, bijvoorbeeld deze:

Mijn recept voor het maken van eierkoeken

Dit heb ik allemaal nodig:
• Eiwitten (5)
• Eidooiers (4)
• Bakpoeder (1 theelepel)
• Citroensap (2 theelepels)
• Een klein beetje zout
• Witte suiker (100 gram)
• Vanillesuiker (2 zakjes)
• Bloem (100 gram)

En zo maak ik de eierkoeken:
• Als eerste verwarm ik de oven voor op 180 graden.
• Dan neem ik de eiwitten en klop deze met een mixer lekker luchtig net zolang totdat de eiwitten schuimig zijn.
• Daarna voeg ik de bloem, het bakpoeder, het citroensap en een klein beetje zout aan het opgeklopte eiwit toe.
• Vervolgens voeg ik langzaam de suiker en de vanillesuiker toe en klop ik het geheel weer even met de mixer goed door totdat het eiwit stevig is van structuur.
• In een andere schaal doe ik de eidooiers met 50 gram suiker en klop dit met de mixer net zolang totdat er een romig geheel ontstaat.
• Vervolgens schep ik langzaam de romige eidooier door het opgeklopte eiwit.
• Daarna laat ik dit mengsel nog even staan (ongeveer 5 minuten) zodat het beslag mooi dik wordt.
• Intussen leg ik bakpapier op de bakplaat en als de 5 minuten om zijn dan schep ik met een lepel het beslag op de bakplaat. Ik kan dan grote of kleine hoopjes (eierkoeken) maken.
• Vervolgens bak ik het beslag (eierkoeken) in de oven gaar in ongeveer 20 minuten op een stand van 180 graden.
Als de eierkoeken klaar zijn, laat ze dan even goed afkoelen. Om de eierkoeken te bewaren kun je een trommel gebruiken (de eierkoeken worden dan wel iets harder) of ze bewaren in een stevige plastic zak.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Brabantse eierkoeken.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 Eieren, 100 gram suiker, o,5 dl. warme melk, 75 gram zelfrijzend bakmeel en 3 eetlepels maizena.

Hulpmiddelen:

Oven

Bereidingswijze:

1: zet een mengkom in een bak met warm water. Klop hier in de eieren met de suiker dik en schuimig. de kleur moet lichtgeel zijn.
2: Voeg de warme melk langzaam toe.
3: Zeef het zelfrijzend bakmeel en de maizena en schep ze door het eimengsel.
4: Maak van het deeg 8 bergjes op een ingevette bakplaat en laat hier 6 centimeter ruimte tussen.
5: Bak de eierkoeken gedurende 15 a 20 minuten gaar in een oven van 200?c. Haal de bakplaat uit de oven en laat deze afkoelen.
6: Haal de eierkoeken van de plaat en besmeer ze met boter en bestrooi ze met suiker. Jam,Jam,jam
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding