Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Een kennis van mij beweert dat soep minder snel bederft als je het deksel niet helemaal op de pan doet. Klopt dit?

Zuurstof zorgt toch voor sneller bederf?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (3)

Als het deksel op de pan zit, kan de soep niet snel afkoelen. Als de soep langer warm blijft, kan hij eerder bederven. Het is het beste om soep snel af te laten koelen.
bamibal
12 jaar geleden
Ja, dat klopt. Soep kan je het beste koel wegzetten met de deksel er half af en de hele pan iets schuin zetten ( dus aan een kant iets er onder schuiven). Als de pan iets schuin staat koelt de soep beter en sneller af door een kleine onzichtbare circulatie. Door de open verbinding met de lucht gaat het minder broeien. Dit is een ouderwetse methode die onze moeders ook al gebruikten en ik weet van koks dat ze dat ook doen.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Let op! Het gaat bij de 2 antwoorden om het afkoelen! Als de soep (andere gerechten ook) al koud is moet de deksel erop, anders bederft het weer sneller.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing