Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Aji-no-moto is een smaakversterker van Japanse oorsprong. Het belangrijkste ingrediënt is iets dat luistert naar de niet te onthouden naam: `mononatrium glutaminaat`. Deze grondstof wordt verkregen door fermentatie van plantaardige produkten die van nature suiker bevatten zoals suikerriet, bieten, melasse, tapiocazetmeel, glucosesiroop enz.

Volgens ingewijden is het product hetzelfde (of in ieder geval te vergelijken) met het Chinese vetsin.

Aji-no-moto staat er om bekend dat het de natuurlijke smaak van de ingrediënten van een gerecht versterkt. De gerechten worden daarom voller en natuurlijker van smaak.

Je kunt aji-no-moto toevoegen aan gerechten waarin kip, rundvlees, varkensvlees of ei wordt gebruikt. Maar ook bij soep en pasta kan het gebruikt worden. Als er in het gerecht geen dosering wordt genoemd kun je uitgaan van een halve tot een hele theelepel per portie voor 4 personen.
Mononatriumglutamaat is ook wel bekend als MSG en het E-nummer E621.

In het Chinees is het bekend als wèij¨©ng, volgens de oude transcriptiemethode als ve tsin geschreven.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

O.a. in de Babi Pangang en de Foe Yong Hai:

http://www.mijnreceptenboek.nl/recepten/met/ve-tsin/

http://forum.kaise.nl/index.php?topic=178198.0
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Aansluitend op voorgaande antwoorden: je kunt het gebruiken als extra smaakmaker, vaak in de plaats van zout, en dan vooral in Aziatisch eten. Vergeet niet dat je het mee moet koken om de beste resultaten te krijgen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding